Volič, který se nebude zdržovat v době voleb konaných ve dnech 20. a 21. října ve volebním okrsku v místě svého trvalého pobytu, může hlasovat za podmínek stanovených zákonem č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky na voličský průkaz v jakémkoliv stálém volebním okrsku na území celé republiky.

„Tento průkaz vydává obecní úřad podle místa trvalého pobytu voliče, a to na žádost tohoto voliče. Lhůta pro písemné žádosti sice už vypršela minulý týden, ale stále je možné si podat žádost osobně. V Příbrami je to možné do této středy do 16 hodin,“ sdělila tisková mluvčí radnice Pavlína Svobodová. Podrobné informace žadatelům podá Oddělení evidence obyvatel MěÚ Příbram.

Marihuana - Ilustrační fotografie.
Policisté rozbili další drogový gang na Příbramsku


Každý volič k volbám potřebuje občanský průkaz. V případě jeho ztráty, odcizení, poškození nebo skončení platnosti, a to i z důvodu úředního pobytu, může občan i ve dnech voleb požádat o vydání občanského průkazu s platností na jeden měsíc.

Junior klub v Příbrami.
Oprava Junior klubu by měla začít ještě letos, kapely zatím nemají kde hrát


K žádosti je nutné předložit dvě současné fotografie a neplatný občanský průkaz. V případě ztráty, odcizení, poškození nebo skončení platnosti občanského průkazu, a to i z důvodu úředního pobytu, předloží občan dvě současné fotografie, rodný list nebo platný řidičský průkaz. Za vystavení nového průkazu zaplatí správní poplatek 100 korun. Požádat o vydání občanského průkazu lze v pátek nejpozději do 21.30 hodin a v sobotu do 13.30 hodin.


Ve dnech voleb 20. a 21. října bude zajištěná služba na příbramském městském úřadě za účelem vydání občanských průkazů bez strojově čitelných údajů s platností na jeden měsíc v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin v budově úřadu naproti Sokolově v prvním patře oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů a oddělení evidence obyvatel – ohlašovna.