S nápadem na výzdobu v podobě vánočních stromků a sněhuláků přišla členka spolku Martina Coníková, která na výzdobě spolupracovala s Aurélií Stiborovou Peterkovou a studenty střední integrované školy oboru aranžér.

Vánoční stromky jsou instalované na držácích u každého odpadkového koše po celé délce ulice a výzdobu ještě doplnili bílými sněhuláky s černými klobouky, kteří jsou vyrobení z pneumatik.

„Doufáme, že výzdoba vydrží až do Vánoc. Ale také už se mi už stalo, když jsme výzdobu zkoušeli, že se mě jedna paní ptala, od kdy budeme u nás v obchodě prodávat ty vánoční stromky, když ho před ním máme vystavený,“ vzpomíná na veselou historku z minulého týdne předseda Spolku Pražské ulice Marek Školoud.

Spolek ale nevymyslel jen výzdobu obchodní tepny města, ale na neděli 16. prosince chystá i kulturní program v horní části Pražské ulice. Pod sochou sv. Václava tak zazní koledy, bude hrát divadlo a mnoho dalšího.

Příbram v sobotu zahájila advent, ale bohužel druhou část programu provázely drobné chyby, které veřejnost zklamaly.
Příbram i přes drobné kiksy zahájila advent
Videomaping provázely letos problémy, první skončil dříve, druhý se kvůli výpadku v programu posunul o půl hodiny, takže ho někteří lidé zmeškali.
Proč byla repríza videomapingu v Příbrami dříve