Letošní novinkou je bezplatná cena místenky v předprodeji.

BRDSKÝ CYKLOBUS – www.csadplzen.cz/brdy

Na běžné autobusové lince č. 440555 z Plzně do Příbrami jezdí tzv. „Brdský cyklobus" již od letní sezóny 2008. Autobus s cyklovlekem jede na trase Plzeň - Starý Plzenec - Spálené Poříčí - Míšov/Brdy - Rožmitál p. Třemšínem – Příbram a obslouží tak všechny turisticky atraktivní body brdských vrcholků. Opět jsou zavedeny i spoje Příbram – Míšov a opačně.

Cyklisté mohou po trase navštívit řadu zajímavostí, například Spálené Poříčí, Padrťské rybníky, legendární vrch Třemšín, půvabný Rožmitál pod Třemšínem, nebo Hornické muzeum v Příbrami.

Cyklobus jede každou sobotu, neděli a svátek od 1. května až do 28. září 2015. Je zajištěna pře-prava minimálně 27 ks jízdních kol.

Z Plzně vyjíždí v 7:45 hodin a jede přes Brdy až do Příbrami.
Z Příbrami jede spoj v 10:00 hodin s konečnou zastávkou Míšov.
Z Míšova nazpět do Příbrami jede ve 13:00 hodin.
Z Příbrami jede přes Brdy nazpět do Plzně v 15:30 hodin.

Také obyvatelé a návštěvníci Středočeského kraje mohou tedy v dopoledních hodinách vyjet autobusem na hřeben Brd a navštívit třeba i partnerské Atom muzeum Javor 51 v Míšově.

JÍZDNÉ A DOVOZNÉ

Cena za přepravu osob v uvedených cyklobusech se řídí dle zvláštního ceníku za ujetý kilometr. Je však poskytována řada slev. Držitelé karet ISIC/ISTC obdrží 20% slevu, platí i sleva na žákovské jízdné a cestující platící čipovou kartou ČSAD ušetří dalších 5 % z ceny.

Cena za přepravu jízdního kola je jednorázově bez ohledu na přepravovanou vzdálenost 30 Kč za jednosměrnou jízdenku. Pro zpáteční přepravu kola je možné využít zpáteční dovozné se slevou za cenu 20 Kč. Zpáteční dovozné se poskytuje po předložení jízdenky z opačného směru, u které neuplynulo více jak 36 hodin od jejího vydání (tedy např. od soboty 7:40 do neděle 19:40).

Velkým lákadlem je zvýhodněné Rodinné jízdné, které může využít skupina až pěti osob, z nichž jen dva mohou být starší 15 let. Jízdné je ideální pro rodiče s až třemi dětmi do 15 let. Příbuzenský vztah však není podmínkou. Druhým tahákem pro skupiny s malými cestovateli je bezplatné dovozné na dětské složitelné kočárky, skládací dětský přívěsný vozík za jízdní kolo a na jízdní kola pro děti do 6 let.

Jízdenku včetně místenky (pro osobu nebo pro osobu + jízdní kolo) lze zakoupit ve všech kamenných kancelářích AMSBUS v Česku i na Slovensku.Nákup je možné uskutečnit také po Internetu z adresy www.csadplzen.cz/e-jizdenka. Cena místenky u tzv. elektronické jízdenky nebo místenky z klasické prodejny je ZDARMA. Jízdenky lze samozřejmě nadále zakoupit rovněž přímo u řidiče autobusu v nástupní zastávce.