Jak začal jejich víkendový pobyt?

"Prohlídkou třeboňského náměstí, hrází rybníka Svět, zámku s nádvořím a zámeckým parkem, kde jsme se proplétali mezi davy návštěvníků. Ochutnali jsme všechny nabízené rybí speciality jak u stánků, tak přímo v bistru U Kapra. Musím říci, že jasně největší pochoutkou byl pstruh. Poté jsme se vypravili navštívit zdejší sádky, podniku Rybářství Třeboň, kde byla pastva pro naše rybářské oči. První zastávkou byl stánek Střední rybářské a vodohospodářské školy Jakuba Krčína,ve kterém žáci předváděli filetování a kuchání ryb. Nechyběl ani prodej všech druhů ryb, samozřejmě i uzených. Spatřili jsme různé ukázky zpracování ryb, k vidění byla také veškerá rybářská technika, kterou treboňští využívají při výlovech a ke své celoroční práci," popisuje vedoucí rybářského kroužku Aleš Haluska.

Exkurze skončila v plně automatické a centrální odlovovací komoře. Podvečerní posezení na louce u Zlaté stoky se skvělou country kapelou Paroháči skončilo velkolepým ohňostrojem.