Kdo právě nemá doma novorozence, ani netuší, jaké jsou na trhu novinky jako jsou nejen šátky, které se hodí Pražská ulice v Příbrami. Sraz maminek, které nosí své děti na hrudi nebo na zádech. spíš na léto, ale například zavinovací svetry či bundy s kapucí, aby miminku kryly v chladném počasí záda. Renáta Božíková z Bohutína (na snímku) není odpůrkyní kočárku, ale jak říká, příznivcem šátku. „Je to praktické, máte dvě volné ruce a máte dítě pořád u sebe, dokud se mu to líbí," chválí si mladá maminka, kterou jsme ve čtvrtek zastihli při srazu šátkujících maminek v Pražské ulici v Příbrami.


„Sdílíme názory na výchovu dětí, na svět a tak všeobecně. První setkání bylo před měsícem a všechny se ještě neznáme, ale některá se připojila, jiné se už odpojily…" vysvětluje důvod setkávání Markéta Pavlásková (na společném snímku vpředu uprostřed), která se šátkováním a cvičením s dětmi v šátku zabývá.

Deset maminek září štěstím a všechna mimina si právě spokojeně vrní zachumlaná v teplých šátcích nebo jiných nosítkách. Člověka, který má už děti dávno odrostlé napadne, co na novodobé způsoby přepravy mimin říkají mladí tatínkové? Ti sice poblíž nebyli, ale maminky pohotově odpověděly za své protějšky: „Dokáží to tatínkové i babičky. Dokonce dokáží i takhle vyjít ven. Někteří si ale raději zvolí ergonomické nosítko," shodují se maminky.