Zúčastnilo se ho téměř tisíc lidí, a to na třech různě dlouhých trasách, nejdelší měla 30 kilometrů, nejkratší, vhodná i pro rodiny s kočárky, 12 kilometrů. Pochodu se zúčastnili také policisté ze Slovenska a dokonce také policista a voják, kteří kvůli němu přicestovali až ze Španělska.

Počasí vyšlo krásné, po celý den svítilo slunce. Ošetření nejrůznějších puchýřů, odřenin a vyvrknutí zajištovaly na kontrolních bodech dva sanitní vozy se záchranáři Zdravotnického zařízení ministerstva vnitra a jeden zdravotník se pohyboval průběžně po trase. Naštěstí se nikomu nic vážného nestalo. „Už podruhé jsme akci poskytli naši záštitu a zdravotnickou pomoc. Na práci policistů a hasičů se díváme s úctou a respektem. Zdravotnické zařízení Ministerstva vnitra proto rádo podpořilo benefiční pochod ve prospěch Nadace policistů a hasičů, která pečuje o veterány, " uvedl Jan Louška, ředitel Zdravotnického zařízení Ministerstva vnitra.

Letošní ročník zhodnotil také Jan Franz, jeden z organizátorů: "Na start se vydalo bezmála 800 registrovaných účastníků, včetně nadačních rodin a dětí z dětského domova v Lazci. Ze závodníků nastavil s časem 2:48:00 nový rekord Josef Matějka. Všichni "závodníci" předvedli úctyhodný výkon, ale stejně tak všichni účastníci pochodu. Z organizačního hlediska běželo vše hladce a současně bych tak chtěl s obrovským respektem poděkovat všem ostatním pořadatelům, kteří odvedli vynikající práci."

Studenti příbramského gymnázia vytvořili aplikaci, která proveze turisty historickým centrem města a připomene tragické události, k nimž došlo v Příbrami za heydrichiády na jaře 1942.
Událostmi Drdova Vyššího principu provede turisty mobilní aplikace
Libor KODL se narodil 11. května s váhou 3,36 kg a mírou 50 cm Barboře a Liborovi z České Třebové.
ANKETA: Hlasujte o největšího sympaťáka