Vše od samého začátku připravují a organizují studenti kvarty ve věku od 14 do 15 let, což je důležitou podstatou projektu. Mladí lidé už koncem září 2017 začali u svých rodičů a prarodičů pátrat po zajímavých předmětech, které by se do výstavy hodily. Našli velké množství věcí, které jejich rodiny získaly ještě před vznikem samostatné České republiky. Mnohé předměty se dosud používaly, jiné jsou rodinným pokladem nebo naopak ležely zapomenuté na půdě či ve stodole. Několik z nich bylo vybráno jako hlavní exponáty. Rodiče a prarodiče o nich vyprávěli a studenti tyto příběhy pečlivě zaznamenali a doplnili je například dobovou fotografií.

V prostorách výstavy se u nich mohou návštěvníci zastavit a třeba si přečíst, jaký nejvyšší počet vajíček měl Micky Mouse ve svém košíku, podívat se a porovnat, jak vypadaly taneční šaty v roce 1968 a 1987, zjistit, co se v 80. letech poslouchalo na walkmanu, nebo jak také může vypadat originální studentské tablo. Tyto hlavní předměty ve výstavě doplňuje množství dalších malých i větších exponátů a zajímavostí z „retro" domácností. Samozřejmě nechybí ani odkaz na historii Gymnázia v období Československého státu.

Mezi exponáty nechybí experimenty se zvukem, zrcadly, skly a barevnými klamy, takzvaná černá díra nebo rám s tisíci kolíků, do kterého lze obtisknout ruce, hlavu či celé tělo a vytvářet nejrůznější obrazce.
Hry, hlavolamy a klamy pro velké i malé
GALAVEČER. Na galevečeru MMA v Příbrami se představí například Luboš Raušer, Jan Janka anebo Jakub Běle.
Galavečer Back in the fight se vrací do Příbrami

Šárka Musilová