Ani letos se obyvatelé Rakovnicka nemusí bát, že by o novoroční ohňostroje přišli. Budou se konat na všech tradičních místech jako v minulých letech. Na rej světel a petard se mohou těšit obyvatelé Rakovníka 1. ledna tradičně od 19 hodin na autobusovém nádraží.

Nový rok přivítají ohňostrojem také na fotbalovém hřišti v Kolešovicích, kde zábavný program začne už v 17 hodin. I v Novém Strašecí se bude rok 2018 vítat světelnou show. Program je připravený už od 18 hodin na Komenského náměstí. Se starým rokem se za pomoci petard, dělobuchů a rachejtlí rozloučí v Pavlíkově 31. prosince v parku za kostelem, kde oslavy vypuknou v 17 hodin. Naopak v Krtech, kde se sice pořádání novoročního ohňostroje patří také k tradicím, ještě nejsou rozhodnuti.

„Jestli letos bude ohňostroj nebo ne, to ještě nevím. Bude to záležet na tom, kolik se sejde lidí, ale nejsou to žádné velké oslavy, jen takový normální ohňostroj,“ řekl Deníku starosta obce Jaroslav Rambousek. 

Kniha mapuje historii i současnost tohoto významného poutního místa.
Josef Fryš představil svou novou knihu o Svaté Hoře


Naopak na Příbramsku se ohňostroje konají spíš v rámci oslav zahájení adventu. V samotné Příbrami to bude sice až pár dní po jeho zahájení, ale o ohňostroj veřejnost nepřijde. Odpálen bude 7. prosince večer z prostoru venkovního bazénu příbramského aquaparku stejně jako loni. „Vloni jsme to v tomto místě zkusili a ukázalo se jako ideální, protože je ohňostroj dobře vidět ze všech míst v Příbrami,“ řekl příbramský místostarosta Václav Švenda. Samotnému odpálení bude předcházet mikulášská nadílka na náměstí 17. listopadu. Během dvouhodinového programu se objeví také Mikuláš, anděl, čerti a také Perníček známý například z filmů o Shrekovi. Po obdarování dětí a ukončení vystoupení s písničkami a soutěžemi se diváci mohou přesunout před nedaleký aquapark, z jehož areálu bude odpálen tradiční ohňostroj. 


Ohňostrojem přivítají vánoční čas také dnes v podvečer v Hříměždicích. Slavnostní program začíná v půl páté koncertem v kostele sv. Anny. Nebude chybět ani ochutnávka výrobků místních pekařek, rozsvícení vánočního stromu a ohňostroj. Každý účastník si také odnese malý dáreček.

Program bude podobný tomu loňskému.
Příbramáci zahájí advent v sobotu, děti opět navštíví Ježískovu dílnu


Ohňostroj s sebou přiveze Mikuláš také 6. prosince do Dobříše. Na Mírovém náměstí bude už od 16 hodin připravený bohatý program, jehož součástí bude i rozsvícení vánočního stromu, mikulášská nadílka nebo dětská besídka. Navíc vloni město schválilo vyhlášku, která reguluje používání zábavné pyrotechniky. Podle ní se smí tento typ pyrotechniky v Dobříši používat na veřejných i neveřejných prostranstvích ve vzdálenosti větší než 20 metrů od budov, vozidel a jiného majetku pouze ve dnech 30. 4. a 6. 12. každého roku od 18 do 22 hodin a dne 31. 12. každého roku od 18 hodin do jedné hodiny ráno následujícího dne a roku.