„Původní představa byla projednání s naším technickým dozorem investora na úrovni přes 400 tisíc korun (všude nebylo nutné odstranit omítku), takže to skončilo na hranici pod 200 tisíc korun bez DPH. Samozřejmě se tam objevily i další drobnosti jako na každé stavbě, ale zdá se, že se celá záležitost bude chýlit ke konci," okomentoval ve středu jeden z dodatků při jednání radních starosta Dobříše Stanislav Vacek.

Pokud jde o změny a doplnění při zateplování, na jednu věc se v projektu při výměně oken nemyslelo, a to na žaluzie. „Také tato rozpočtová změna byla vyřešena, žaluzie vyšly do celého střediska zhruba na sto tisíc korun," dodal starosta k aktuálnímu stavu oprav, které se neobejdou bez omezení. Například uzavírka hlavního vchodu by měla trvat do 11. května, místo ní je možné využívat rampu u severní strany objektu

Práce na budově polikliniky zahrnují kompletní výměnu oken a dveří, dále zateplení stropu, zateplení ploché střechy a celé fasády.
Jako první započala výměna oken, která byla hotova zhruba v polovině dubna. Výměna pak probíhala po jednotlivých patrech, přičemž příslušná podlaží byla vždy na určitou dobu uzavřena. Konkrétní omezení jednotlivých ordinací je zveřejněno na webových stránkách Střediska zdraví. Dále jsou postupně vyměňovány vstupní dveře, uzavřen bývá vždy pouze jeden vchod, ostatní zůstávají v provozu.

Radnice vybírala pro opravu střechy a zateplení budovy ze sedmi nabídek. Předpokládaný rozpočet byl kolem osmi milionů korun a vítězná firma přišla s nejnižší nabídkou 5,6 milionu korun.