Také cestující čekají v souvislosti s opravou ulice uzavírky a částečná omezení v dopravě. Kde vám do konce května nezastaví linka MHD, najdete v tabulce.

Kde nebude stavět autobus?
Po dobu rekonstrukce nebudou obsluhovány obousměrně autobusové zastávky „Příbram, Březové Hory Mariánská" pro linky MHD č. 3A, 3B, 3C, 10A, 10B. Náhradní autobusová zastávka bude „Příbram, sídl. Politických vězňů".

Dále nebude jednosměrně obsluhována autobusová zastávka „Příbram, Březové Hory, nám. J. A. Alise" pro linky MHD č. 3A a 10A, tj. ve směru z Rožmitálské ulice a MHD linky č. 3B, 3c a 10B ve směru od Stalingradu.

Jak je na tom opravená část Mariánské ulice? „V loni opraveném úseku vozidla projedou, bude zde však částečně omezeno parkování," upozornil starosta Příbrami Pavel Pikrt.


Opravy jsou rozděleny do tří etap a znovuotevření a obnovení průjezdnosti je plánováno na 31. května.
Po dobu rekonstrukce bude mimo jiné komplikovanější i svoz domovních odpadů z těchto míst.

„Kontejnery budou umístěny tak, aby se k nim dostaly vozy technických služeb, a občané budou o jejich umístění včas informováni letáky ve schránkách," dodal Pikrt.

Oprava ulice už loni způsobila některým obyvatelům a zejména podnikatelům značné problémy. Lidé měli možnost zúčastnit se v týdnu další z pravidelných debat se Spolkem přátel Březových Hor, na níž se dostavil starosta spolu s radním Jurajem Molnárem a Zdeňkem Škaloudem z odboru silničního hospodářství. Hlavním tématem tentokrát bylo pokračování prací v Mariánské ulici. Hovořilo se také o plánovaném budování podzemních kontejnerů.

„Budeme se snažit o to, aby lidé byli dostavbou dotčeni co nejméně. Veškeré potřebné informace budou včas doručeny do schránek všem obyvatelům Mariánské ulice. V případě, že v průběhu rekonstrukce dojde k jakýmkoliv komplikacím ze strany občanů, mohou se obrátit na techniky stavby, jejichž kontakty budou uvedeny na informačních letácích," uvedl Zdeněk Škaloud.

Dále zástupci města informovali o přípravě projektu umístění podzemních kontejnerů, kde jednou z lokalit byly právě Březové Hory. Kontejnery by měly v budoucnu vyřešit dlouhodobý problém s odpady.

„Místo, které bylo původně projektantem vytipováno, bohužel nebylo schváleno. Náhradní prostor, který by splňoval podmínky pro umístění kontejneru, to znamená, aby zde byly inženýrské sítě a dostatečný prostor pro manipulaci, zatím stále hledáme. Projekt tak v tomto roce ještě zřejmě realizován nebude," dodal starosta Pikrt.