Oprava silnice „devatenáctky"
První etapa oprav se bude týkat úseku od benzinové pumpy ve směru na Rožmitál pod Třemšínem až na náměstí (včetně). Trvat by měla zhruba šest měsíců.

Druhá etapa se bude týkat úseku od náměstí až na konec zástavby a potrvá asi měsíc. Součástí bude frézování povrchu spolu s výměnou obrubníků.

Rekonstrukce se ale ani v jedné z etap nedotkne chodníků. Oprava „devatenáctky" přitom spadá pod Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) a odhadem by měla vyjít na zhruba čtyřicet milionů.

V Březnici by tento rok měli pokračovat také s opravou náměstí. „Další etapa bude zahrnovat opravu chodníku na náměstí po pravé straně ve směru od Plzně na Tábor od č.p. 40 – 45, č.p. 64 – 76," řekl už dříve starosta.

Pokračující opravy náměstí
Opravených chodníků se dočkají také v Blatenské ulici. V tomto případě se ale bude týkat obou stran ulice a částečně bude zasahovat i do ulice Ludvíka Kuby.

Dříve než v září se ale s opravou nezačne.

„Zhruba v září bychom měli znát zhotovitele pro opravu komunikací. Moje představa je taková, že bychom opravili Blatenskou a příští rok se ŘSD a my potkáme na náměstí," dodal Procházka.

Město bude tento rok také usilovat o opravu silnice Za Lihovarem.