Její dokončení se ale pozdrží zhruba o měsíc. Školáci a studenti nedalekých škol, ale i řidiči autobusů se tak budou muset ještě zhruba dva týdny potýkat s uzavírkami a objížďkami.

„Do 27. září by už ale silnice měla být průjezdná. Následně se budou dokončovat chodníky," řekl Příbramskému deníku starosta Petr Procházka. Za zdržením stojí podle starosty nepředpokládaná sanace. Tím se stavba i prodraží. „I tyto náklady by mělo zaplatit Ředitelství silnic a dálnic ČR, které má na starosti opravu hlavního tahu. Chodníky už platí město," dodal starosta.

OPRAVA POČAPSKÉ ULICE
Ani poté ale řidiči neprojedou městem bez omezení. Na přelomu září a října by měla začít oprava silnice od cukrárny na náměstí směrem k mostu a na Počapskou. „Mám ale pocit, že ale celou tuto část letos opravit nestihneme," obává se starosta. Limitem pro dokončení bude počasí, kvůli technologickým postupům nebude možné na stavbě pracovat při teplotách nižších jak pět stupňů.

Na opravu „devatenáctky", čekali místní obyvatelé přibližně tři roky. Její oprava měla podle původních odhadů vyjít na zhruba 40 milionů korun.