Začne se opravou chlazení. Jeho opravy, aby si veřejnost mohla v zimě zabruslit, už spolykaly spoustu peněz. Změna technologie chlazení, s celkovými náklady zhruba 22 milionů korun, má pokrýt dotace přibližně ze tří čtvrtin.

Komunitní zahrada v pražských Holešovicích. Ilustrační foto
Komunitní zahrady jsou zatím raritou

S rekonstrukcí chladícího zařízení a ledové plochy by se měl stadion zastřešit. Město upustilo od varianty zastřešení formou nafukovací haly a zakotvilo u zateplené ocelové konstrukce. O financování se bude ještě jednat. Čas, který potrvá do přidělení dotace, město využilo k přípravě zadávací dokumentace pro výběr dodavatele stavby, která musí být zároveň předložena tomu, kdo peníze poskytuje.

Architektonická studie zimního stadionu v Dobříši.
Takhle by měl vypadat zimní stadion v Dobříši

Poté už nic nebrání vyhlášení výběrového řízení na firmu a začít s opravou. Stavební povolení na tuto rekonstrukci již bylo vydáno. „Ideálním cílem je otevření rekonstruovaného stadionu do začátku zimní sezóny nebo nejdéle do konce letošního roku," říká starosta Dobříše Stanislav Vacek. Stadion byl vybudován v roce 1986 a město ho minulou zimu slavnostně zprovoznilo po pětileté odstávce, ale neobešlo se to bez problémů s chlazením.

Aquapark v Příbrami.
Radní odvolali ředitele Sportovních zařízení města Příbram