Zvlášť ta obdivuhodná letecká akrobacie ve vzduchu s komentářem modeláře Zdeňka Kálala. I takové byly oslavy 620 let od založení Obecnice.

„Vždy po deseti letech máme oslavy trochu větší, ale překvapilo mě, kolik se tu sešlo lidí. Samotného mě těší, jaká je tu pěkná atmosféra a je na co se dívat," nespouští ani obecnický starosta Josef Karas oči z modelů letadel.

Podle programu tu ani nedostatek lidí být nemohl. Zahrnoval totiž například setkání rodáků, vystoupení ochotníků ze spolku Skalka, staročeskou besedu v podání obecnické mládeže, ukázky hasičské techniky, ukázky výcviku záchranných psů. To vše dokreslovala po celou sobotu Toulavá kapela Josefa Janouška do večerních hodin, kdy se po setmění sešlo kolem koupaliště několik hasičských sborů se stříkačkami, aby si prvně v Obecnici vyzkoušeli hasičskou fontánu. Nechyběl ani ohňostroj.

Nedělní program se odehrával v duchu o něco klidnějším jako je výstava fotografií, řádění dětí v hasičské pěně. Odpoledne ale už patřilo hřiště místním fotbalistům, ale i staré gardě obecnických fotbalistů a hokejistů. Atmosféru dokreslila Rožmitálská Venkovanka.