Spoustu míst v centru totiž využívají lidé, kteří pokračují autobusem do jiných měst. Rozpočet je do 50 milionů korun, většinu nákladů by měla pokrýt dotace od státu, jak řekl místostarosta Václav Švenda. „Cílem je i to, aby se uvolnilo více míst v centru, kde lidé nechávají auta a odjíždějí třeba z Jiráskových sadů do Prahy. Tohle by bylo centrální místo, kde by mohli zaparkovat," uvedl Švenda.

Skupinka lidí v barevném oblečení, s klaunskými nosy a květinami. Tak vypadají zdravotní klauni při jejich Turné plném smíchu. V úterý navštívila osmičlenná klaunská skupinka i příbramské oddělení léčení dlouhodobě nemocných.
Zdravotní klauni navštívili oddělení dlouhodobě nemocných

Budova má vzniknout naproti finanční správě přibližně na polovině plochy současného parkoviště. Kapacita celého prostoru se tak zvýší z nynějších 66 automobilových stání nejméně na dvě stovky míst. „Není ještě úplně dotažené do konce, hraje se i o to, kolik podlaží by parkovací dům měl mít," řekl radní Václav Dvořák.

Areál přírodního koupaliště Nový rybník. V červnu na tomto místě proběhly také velké oslavy 800. výročí města.
Budou Příbramáci za vstup na Novák platit? Radní ještě nerozhodli

Radnice má hotovou studii, na podání žádosti je ale podle Dvořáka málo času. „Pokud by se to stihlo, projekt by byl letos v létě, mohli bychom začít vyřizovat územní a stavební povolení a zjara příštího roku by se mohlo stavět," předpokládá radní. Budova by podle něj mohla začít sloužit motoristům ještě v roce 2018.