Kapely vystoupí bez nároku na honorář
Kromě nich na koncertu vystoupí také příbramská kapela Origami. Muzikanti z obou skupin se přitom vzdali nároku na honorář.

„Silný příběh Zlatky z Příbrami, která se narodila s dětskou mozkovou obrnou a teď potřebuje finance na drahé léčebné kúry v zahraničí, oslovil nejen kapelu Divokej Bill, která pro třináctiletou dívku odehraje koncert, ale i bezmála dva tisíce lidí. Takový počet si totiž zatím koupil lístek na vystoupení Billů, které proběhne v pátek 22. května v letním kině v Příbrami. Celý výtěžek z akce kapela věnuje pořádající nadaci Chci pomoci nemocné Zlatce. Vstupenky za 350 korun jsou pořád k dostání v předprodeji," sdělil Příbramskému deníku zakladatel nadace Tomáš Bezouška.

Pořadatelé doufají, že se jim povede strhnout rekord a naplnit kapacitu letního kina, kam se vejde 3500 lidí.

„Je vidět, že mají Příbramáci, ale i lidé z jiných míst země, chuť pomáhat. Vzhledem k tomu, jak rychle se vstupenky prodávají, věříme, že vyprodáme letní kino. Můj sen je překonat dosavadní rekord, kdy se prodalo 2500 vstupenek," říká Tomáš Bezouška.

Pomoc dětem na Příbramsku
Koncert v Příbrami bude jedním z mála, které letos Divokej Bill odehraje. Kapela totiž pro festivalovou sezonu plánuje jen deset hraní na místech, která pečlivě vybírala.

Občanské sdružení Chci pomoci navazuje na úspěšnou spolupráci v projektu Příbram pomáhá Kubíkovi.

Tomáš Bezouška se v předchozím projektu angažoval jako zástupce Kubíka Skotnici a spolu s jednotlivci a firmami z příbramského regionu pomohli vrátit se malému chlapci zpět do života. Akce byla úspěšně zakončena, když byla Kubíkovi transplantována ledvina ve Fakultní nemocnici v Motole.

Zlatka Praisová se členy kapely Divokej Bill.