Kanceláře v Příbrami se budou věnovat především dotačním programům v širším regionu středních Čech a frekventovanějším správním agendám v CHKO, zatímco budova v Jincích bude poskytovat zázemí těm pracovníkům, kteří se budou zaměřovat na zajištění odborné a technické podpory činností organizace (např. management, lesnictví, botanika, zoologie) a kteří se budou pohybovat přímo v prostoru bývalého vojenského újezdu.

„To, že jsme zvolili tato místa, je logické. Příbram je pro veřejnost lépe dostupná, proto se tady zaměříme na běžnou správní agendu a konzultace národních a evropských dotačních programů. Naopak pro práce v terénu využijeme budovy v Jincích. Obě místa mají tu výhodu, že je Agentura ochrany přírody a krajiny bude mít k dispozici zdarma, neboť nám je poskytne ministerstvo obrany a ministerstvo zemědělství," vysvětluje ředitel Agentury ochrany přírody a krajiny ČR František Pelc.

Poznámky:
O CHKO Brdy bude pečovat Agentura ochrany přírody krajiny ČR, regionální pracoviště střední Čechy.
Péče o území bývalého vojenského újezdu nebude jednoduchá. Na jedné straně tu je mimořádně cenné bezlesí, které vděčí za svůj vznik armádě – krajinu formovaly dopady střel a pojezdy tanků. Aby tyto plochy nezarůstaly, budou se muset udržovat. Na druhé straně tu jsou běžné hospodářské lesy, které tvoří především smrkové porosty. Postupně by se do nich měly vysazovat další druhy dřevin, aby lesy byly pestřejší a odolnější. Právě proto hledá Agentura ochrany přírody a krajiny ČR spolu s Vojenskými lesy a statky různé zdroje finančních prostředků (např. Operační program Životní prostředí). Karolína Šůlová, Agentura ochrany přírody a krajiny ČR