To ovšem na jejím průběhu nic nezměnilo. Počasí pořadatelům přálo a v krásném letním dni bylo na petrovickém náměstí opravdu na co se dívat. Na místo se sjelo několik desítek historických vozidel a motocyklů. Jednotlivá vozidla mohla celé dopoledne obdivovat veřejnost. Připravený byl i doprovodný program v podobě několika soutěží, hudba, orientační závod, retroaktivity i spousta dobrého jídla a pití.

„Jsem rád, že se akce stává už pomalu tradicí a letošní ročník nepokazil ani koronavirus. Není to letos jediná akce s veterány v podobě aut a motorek, 1. srpna k nám do Petrovic zavítá další výstava historických vozů a bude 7. ročník jízdy veteránů Chotovinské zatáčky, jejichž jeden ročník se tu už v minulosti také konal,“ říká petrovický starosta a milovník krásných historických vozů Petr Štěpánek.

Před polednem pak vyrazily posádky se svými vozy na asi čtyřicetikilometrovou jízdu po okolí, na které plnily další soutěžní úkoly. Jejich úspěšné splnění rozhodovalo o konečném pořadí v jednotlivých kategoriích.

Odval po těžbě uranu v okolí Příbram.
Záměr likvidovat haldy na Příbramsku odmítá nová petice
Muzejní tyjátr Hornického muzea Příbram při zkoušce scénky na Prokopskou pouť.
Z ARCHIVU: Muzejní tyjátr piloval scénku na Prokopskou pouť na Březových Horách