„Zavedení placeného parkování přes den v této části města nic neřeší, problém je hlavně večer a přes noc,“ nechal se v březnu na jednání zastupitelstva slyšet jeden z obyvatel ulice Jan Kotlík.

Také opozice požadovala, aby se placená parkovací místa zavedla až po dokončení generelu dopravy, který má být hotový na konci roku, nebo aspoň až po rozšíření parkovacích míst v druhé části ulice Legionářů mezi budovami kulturního domu a gymnáziem. Vládnoucí ANO s podporou 2 zastupitelů z ODS a zastupitelky z Příbramáků pro Příbram ale návrh nepodpořilo.

Město Příbram chce v roce 2019 vybudovat dalších 75 parkovacích míst v části ulice Legionářů pod kulturním domem.Zdroj: DENÍK/Radek Ctibor

Nicméně podle posledních informací k tomuto kroku zřejmě nakonec přece jen dojde.

„Zavedení možnosti zvýšit šanci zaparkování co nejblíže svému vchodu pro rezidenty ulice Legionářů bude ke konci tohoto roku. V každém případě se tak stane až teprve poté, co bude navýšena kapacita parkování v ulici Legionářů o dalších 75 míst,“ uvedl na webových stránkách města starosta města Jindřich Vařek s tím, že o navýšení další kapacity město uvažuje v areálu aquaparku a zimním stadionu.

V některých lokalitách města se budují nová parkovací místa.
Nová četa technických služeb buduje parkovací místa
Starosta Jindřich Vařeka (vlevo) a ředitel firmy Arriva Střední Čechy František Soumar při podpisu nové smlouvy.
Městskou hromadnou dopravu bude opět provozovat Arriva, ale s novými vozy