Prezidentská návštěva s sebou přinese pravděpodobně i dopravní omezení, ale podrobnosti jsou zatím ještě předmětem jednání a porad.

První setkání s prezidentem vůbec má před sebou starosta Příbrami Pavel Pikrt a jak prozradil, bude to pro něho silný zážitek. „Jsem zvědavý, o čem budeme hovořit. Máme pro pana prezidenta připravené dárky a také překvapení. Jsem v očekávání," těší se starosta. Pamětní kniha města tak čeká na druhý prezidentský podpis, poslední je autogram Václava Klause z roku 2005.

Vládní kolona se má podle programu přesouvat v odpoledních hodinách z centra Příbrami ke kulturnímu domu. O pořádek na trase se těsně před průjezdem vládních limuzín postarají technické služby.
Ve střehu bude i příbramská policie. „Bezpečnostní opatření je předmětem porady, budeme včas informovat," řekl v úterý šéf příbramské policie René Peták.

Podrobnostem se budeme nadále věnovat v následujících vydáních Příbramského deníku. Příbram v minulosti navštívilo několik prezidentů, od úplně prvního T. G. Masaryka, přes Antonína Zápotockého, Václava Havla i Václava Klause.