Důkazem spokojenosti byl Podbrdský farmářský a řemeslný trh, kde si lidé mohli zakoupit kvalitní domácí produkty a výrobky z rukou šikovných řemeslníků. Zajímavá byla i výstava zemědělské techniky z místních farem. Po celý den bylo živo na hřišti Podbrdského muzea, kde program pro děti zajistila mateřská centra z Rožmitálu a Březnice. Naučnou stezkou o zemědělství provedl Zemědělský svaz ČR, nechyběly dílničky s ukázkou řemesel – kovář, drážník, včelař a další a návštěvníci také mohli ochutnat vítězné potraviny v soutěži Středočeská Regionální potravina 2015.

Na tom, aby si v muzeu našli své děti i dospělí, aby si všichni mohli řemesla jak se říká osahat, si muzeum zakládá. Funguje už pátým rokem a stává se stále oblíbenějším cílem výletníků a školních exkurzí. Potvrzuje to vedoucí Podbrdského muzea Hana Křepelková. „Musím přiznat, že práce máme čím dál víc. Začínali jsme galerií s výtvarnými výstavami a zjistili jsme, že tudy cesta nevede, že naši galerii pravidelně využíváme k interaktivním výstavám. vždy na sezonu. Dnes už je to pátá výstava, děti si můžou pohrát, něco si zkusí, naučí, osahají," říká vedoucí muzea. Letos v muzeu „vede" výstava Fenomén Igráček, která návštěvnost muzea zvýšila o dva tisíce lidí. „Je zajímavá jak pro rodiče, tak pro děti. Doplnili jsme ji o věci ze socialistické doby, máme tady trabanta, socialistickou poštu, obchod, takže je velice úspěšná," konstatuje Hana Křepelková.

Úspěch mají i stálé expozice jako například středověk s kostýmy, do nichž se lidé mohou obléct, nechat se vyfotit, mohou si zkusit pranýř, zašermovat si.

Ke stálým expozicím patří i funkční veřtat, kde si mohou návštěvníci a především často i školáci vyzkoušet kování. Protože se muzeum snaží o další novinky pro vzdělávání školáků, otevřelo dvě nové dílny, a to truhlářskou dílnu a slévárnu, které jsou také částečně interaktivní. „Pokud budou peníze, plánujeme další a další takovéhle expozice. V plánu je výroba vlny, zpracování bavlny, mandlování a tak dále," dodává vedoucí muzea, které zatím v regionu zřejmě svým zaměřením na stará řemesla nemá konkurenci.