Karel Daniel Gangloff byl pro své četné vynálezy nazývaný českým Archimédem. Vynalézal v oblasti geodézie, dendrometrie, dále vymyslel několik strojů na zpracování dřeva a jiné další vynálezy.

Poprvé ke své přezdívce přišel v roce 1849 při vycházce lesníků v oblasti kolem Českého Krumlova. Po cestě lesníci proměřovali různé stromy a v tom jim byl velice nápomocný právě Gangloff se svým praktickým hůlkovým nástrojem – kubírovací holí. Na těchto místech mu byla žertem přiřčena přezdívka „lesní Archimédés“. Pojmenování „český Archimédés“ je poprvé uvedeno až v časopise Háj z roku 1879 v krátkém nekrologu.

Byl to významný lesník a vynálezce, jenž své stopy zanechal i v Rožmitále pod Třemšínem, pro který v roce 1862 dokončil hospodářské plány pro Rožmitál a o dva roky později se stal rožmitálským lesmistrem. Na sklonku svého života se ve městě také oženil. Celá výstava je situována do lesnického stylu a představuje jeho vynálezy, z nichž se některé ujaly, jiné bohužel zanikly.

A v lesnickém duchu se nesl i program vernisáže a občerstvení. Servíroval se jelení guláš a hrou na pilu celé zahájení výstavy doprovodil hudebník Petr Dopita, který zahrál několik velmi známých filmových skladeb.

Výstavu připravilo Podbrdské muzeum ve spolupráci s Etnologickým ústavem, Národním technickým muzeem a Národním zemědělským muzeem.

Běh - střední zdravotnická škola v Příbrami.
Studenti zkusili fyzické testy pro přijetí k policii, aby pomohli vrstevníkovi
Bezkontaktní verzi amerického fotbalu si v sobotu odpoledne vyzkoušely příbramské děti s hráči týmu Bobcats Příbram.
Děti si Na Cvičně vyzkoušely americký fotbal

Jaroslava Nassová