Už 8. dubna policisté spatřili při hlídkové činnosti v Brdech na travnatém porostu u studánky zaparkované vozidlo značky Hummer. Auto mělo za čelním sklem povolení k vjezdu. „Doklad byl ale zmenšený a na první pohled neodpovídal originálu, což se také následně potvrdilo. Vyšlo najevo, že dané společnosti, ani pro vůz pod uvedenou registrační značkou, žádné povolení nikdy uděleno nebylo," uvedla k tomu policejní mluvčí Monika Schindlová.

Uzavírka silnice. Ilustrační foto.
Uzavírka Vranovic potrvá do konce srpna

Druhý případ se stal 17. dubna, kdy policie projížděla chráněnou oblastí a potkala protijedoucí automobil. Policisté se rozhodli vozidlo zkontrolovat. Jeho řidička ale najednou zrychlila a začala ujíždět, nereagovala ani na výzvy k zastavení.

„Asi po jednom kilometru se policistům podařilo auto předjet a zastavit ho. Osmapadesátiletá žena při kontrole předložila kromě dokladů i povolení k vjezdu. Mělo však jinou barvu a i v dalších ohledech se neshodovalo s originálním dokladem. Jak se ukázalo, jednalo se také o falsifikát," dodala mluvčí. Policie tyto věci oznámí správnímu orgánu.

Ilustrační foto.
Léto bude zatěžkávací zkouškou pro zubaře i pacienty