O vítězi rozhodovali čtenáři Příbramského deníku, kteří mohli svými hlasy vybírat neoblíbenější restauraci na Příbramsku. Dobříšská restaurace získala certifikát třetím rokem. „Každé podobné ocenění je velmi příjemné. Ceníme si toho, že čtenáři si váží naší práce. Cena patří všem členům naší restaurace, protože každý má na ocenění svůj podíl,“ řekli shodně majitelé a provozovatelé restaurace manželé Melicharovi. „Každý zaměstnanec má své povinnosti a úkoly,” řekl Jan Melichar.

Na Prachandě si zakládají na kvalitním jídle, které tvoří převážně recepty z české kuchyně. Dalším důležitým faktorem je příjemná a profesionální obsluha. Ocenění si pověsí majitelé do kanceláře, kde mají již předchozí dva certifikáty a články o restauraci. Hospůdka nabízí program i jídla všem generacím. Mezi nejoblíbenější pokrmy patří česká svíčková.