Ve středu to byla bezpečností akce s názvem Speed Marathon se zaměřením na rychlost. Do akce byla částečně zapojena i veřejnost, která měla možnost navrhovat místa, která považují za riziková.

„Na Příbramsku policisté zkontrolovali 166 automobilů a odhalili 56 přestupků, z toho bylo 31 případů překročení rychlosti. Uložili pokuty ve výši 22 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Ve věznici Bytíz proběhl ve středu 19. dubna další velký zásah. Následoval přesně dva měsíce po první zde uskutečněné policejní akci, která byla také zaměřena na rozsáhlou a organizovanou drogovou trestnou činnost.
Policie provedla další razii ve věznici kvůli drogám

O velikonočních svátcích se policisté zaměřovali především na dodržování rychlosti, bezpečnostní pásy, alkohol a drogy. Hlídky se soustředily zejména na úseky s velkou intenzitou dopravy a také na místa, kde dochází častěji k dopravním nehodám. Kvůli odjezdu na chaty a chalupy bylo očekáváno zvýšení hustoty provozu.

„Celkem příslušníci policie za tři dny zastavili 480 vozidel a zjistili 75 přestupků. Například dvakrát alkohol v dechu řidiče, sedmkrát nepoužití bezpečnostních pásů, v deseti případech nevyhovoval technický stav, sedm řidičů nemělo dálniční známky a šest řidičů nemělo doklad o pojištění odpovědnosti. Uložené blokové pokuty byly ve výši 35 tisíc korun," dodala mluvčí.

Ilustrační foto.
Záznamy z jednání? Města se jim brání