Původně chtělo budovu postavit město, nakonec ale dotaci EU na výstavbu odmítlo, protože se mu nelíbily podmínky stanovené evropskými úředníky. Radnice se proto rozhodla, že pozemky a hotový projekt nabídne k prodeji.

Prodej s cenou 1020 korun za metr čtvereční kladenské společnosti zastupitelé schválili už loni na podzim. Peníze nepřišly, převod se neuskutečnil a zastupitelstvo proto původní usnesení zrušilo. „V co nejbližší době vyhlásíme nové výběrové řízení, možná budeme měnit cenu, uvidíme," řekl Řihák, který kvůli angažmá v čele kraje rezignoval na funkci starosty. Na dění ve městě ale má jako zastupitel a významný člen příbramské ČSSD nadále vliv.

Zastupitelé za TOP 09 vyzvali vedení města k provizornímu řešení, ale neúspěšně. „Část opozice chtěla, aby se tam postavilo dočasné parkoviště. Ale my jsme se nedohodli na tom, co to je slovo dočasné," uvedl Řihák. „Také bych přivítal, kdyby se tam dalo dočasně parkovat, ale zničíte zeleň. Začne vám pršet, bude tam bláto. Když to bude oficiální parkoviště, tak nesete zodpovědnost za všechno, co se tam stane, když to neudržujete," podotkl Řihák.

Čtyřpatrový parkovací dům má mít kapacitu 176 stání. Počítá se s tím, že by ho využívali zejména návštěvníci nemocničního areálu a zdravotníci. Výstavba si podle dřívějších informací vyžádá kolem 80 milionů korun.

EU přislíbila na parkovací dům dvacetimilionovou dotaci, město ji ale odmítlo přijmout. Podmínky byly podle Řiháka tak omezující, že nešlo udělat společný PPP projekt (partnerství veřejného a soukromého sektoru). Za parkování by se podle něj navíc muselo vybírat 150 korun, což radnici přišlo nadsazené.