K tomu potřebuje město stoprocentní dotaci ve výši 2,8 milionu korun. „Jestliže se podaří získat dotaci, budou peníze na vytvoření webových stránek, vzdělávací kurzy, nákup literatury, workshopy, zkrátka na profesní růst pracovníků," říká příbramský radní Juraj Molnár.

Termín uskutečnění projektu je od roku 2014 do roku 2015. „Největší část dotace ve výši 1,8 milionu korun by tvořily osobní náklady, což jsou mzdy dvou nových zaměstnanců, odměna projektového manažera, koordinátora vzdělávání a supervizora, včetně odvodů. Osmdesát tisíc pak stojí zařízení a vybavení, deset tisíc vyjdou stavební úpravy, půl milionu školení a literatura a nepřímé náklady jako administrativa, provoz, energie, tonery a další zařízení ještě na 400 tisíc korun," vyjmenoval případné náklady Molnár.

Sociální pomoc mohou děti a rodiče získat v Povídárně. To je místnost, kde se scházejí úředníci s lidmi, kteří mají nějaký problém. Například když se školák bojí domů se špatnou známkou nebo když si rodiče neví rady s dětmi.