„Členové se práci ve spolku věnují ve svém volném čase a nalezená zvířata musíme umísťovat po kastraci nebo než naleznou nový domov ve svých bytech, protože v Příbrami stále není útulek pro kočky,“ říká členka spolku Alena Synková. Největším problémem je podle členů spolku rok od roku fakt, že stoupá počet koček, o které se spolek musí postarat. „Je to dáno i tím, že kontakty na náš spolek dává lidem v případě nalezených koček městská policie i psí útulek Maják v Lazci,“ dodává Synková. 


Letos se Spolek pro kočku postaral už o 187 koťat nebo koček, z toho jich bylo 53 vykastrováno. „Bohužel spousta nalezenců je v hrozném zdravotním stavu a jejich léčba je finančně náročná. Snažíme se ze všech sil, avšak to stále nestačí,“ vysvětluje Alena Synková s tím, že spolek proto neustále hledá sponzory. Spolku se také podařilo navázat spolupráci s veterinární klinikou Na Zdaboři.

Ilustrační foto
Stávka lékařů má na Příbramsku podporu, ale najdou se i výjimky


Na kastrační program toulavých koček přispívá i město Příbram a pomáhá spolku i poskytnutím dotace. „Potřebujeme však pomoc i od dalších lidí, kterým není osud kočiček lhostejný. Rádi přivítáme milovníky koček v našich řadách, pomoci však můžete třeba i adopcí kočičky či kotěte, momentálně máme k adopci deset koťat, nebo darováním steliva, jídla, pelíšků a podobně,“ uzavírá Alena Synková s tím, že spolek má svůj profil na sociální síti Facebook, kde je možné zjistit veškeré podrobné informace.