Sportovní zařízení města (SZM) se proto snaží nabídnout návštěvníkům už nyní celou škálu služeb. Jednou z nich má být i v brzké době stánek s točenou či kopečkovou zmrzlinou, která je oblíbená. „V loňském roce, jsme ze strany návštěvníků zaznamenali velkou poptávku po tomto druhu zmrzliny. Letos ji chceme nabídnout,“ uvedl ředitel SZM Jan Slaba.

Nicméně ze strany části veřejnosti vyvstala otázka, proč organizace hledá nájemce na prodej zmrzliny, když sama provozuje vlastní gastro sekci. „Těch hledisek je několik. Jednak je takový provoz poměrně náročný na hygienické podmínky. Finančně náročné je také pořízení samotného stroje na točenou zmrzlinu, kde se částka pohybuje od deseti až do sta tisíc a samozřejmě i mzdové požadavky,“ vysvětlil Slaba.

Podle ředitele letos bude provoz na zkoušku a do budoucna je možné, aby prodej točené zmrzliny byl zařazený do budovy dokončovaného bistra. Tam se sice původně s tímto v plánech nepočítalo, nicméně nyní i do budoucna by prodej v budově možný byl.

Návštěvníci Nového rybníku najdou nově občerstvení u spodního vchodu do letního kina.
Nové občerstvení na Novém rybníku zahájilo provoz

Ovšem je otázkou, zda letos s hledáním nájemce pro prodej na Novém rybníku bude organizace úspěšná. Problém by totiž mohl být v ceně. Sportovní zařízení požadují minimálně 14 tisíc korun za metr čtvereční a prodej by měl být v provozu od 1. června do 30. září.

Nad touto problematikou se pozastavuje i veřejnost. „Čtrnáct tisíc za metr bez energií? To je hodně,“ myslí si například Kateřina Zevelová, která svůj názor vyjádřila v jedné diskuzi na sociálních sítích.

Lidé také připomínají, že vedle bistra, které ještě není v provozu, slibovalo vedení města v minulém volebním období i další prvky na Novém rybníku, jako byla grilovací zóna, studijní altán či digitální letní kino a podobně. Nicméně to vše zatím v areálu Nového rybníku chybí.

Labutě se uhnízdily na ostrůvku Nového rybníka v Příbrami.
Ostrůvek Nového rybníka v Příbrami byl kvůli labutím dočasně uzavřený