Hlučný provoz chtěly městské lesy zřídit v centru obce ve svých prostorách, ale v bezprostřední blízkosti obydlených částí bývalého statku. To se některým obyvatelům obce nelíbilo a sepsali petici. Stěžovali s v ní především na hluk a odmítali těžkou dopravu, která by ničila obecní komunikace.

Zaměstnanci příbramských městských lesů si zkraje roku vybavili ve svých prostorách v neobydlené části statku provozovnu, která měla zpracovávat palivové dřevo vytěžené v okolních lesích a následně pak prodávat zájemcům naštípaná polena. Následně ji chtěli představit vedení města.

Podle starosty Příbrami Pavla Pikrta nebylo veřejné představení štípárny zrovna šťastné řešení, zvlášť, když týden před představením provozovny celé dny naváželi přes obec dříví a řezali. Navíc provoz ještě neschválily ani úřady.

„Shodli jsme se na tom, že pro štípárnu najdeme jiné místo. Dostali jsme sice nabídku od firmy Dorys, která má prostory v bývalých kasárnách na Brodě, ale nechceme platit nájem. Nejlepší by byly vlastní prostory a klidně může stát, že štípárnu umístíme někam do centra. Chceme, aby byla pro řidiče dobře přístupná a aby v blízkosti nebyly obytné domy," nechce být zatím konkrétnější starosta Pikrt.

Debatovat by se dalo o blízkém okolí kruhového objezdu u Dolejší Obory, o okolí bývalých uhelných skladů nebo třeba vlakového nádraží.