Předání šeku v nemocnici předcházelo posezení s ředitelem Stanislavem Holobradou. Vyjádřil školákům a jejich doprovodu pochvalu a poděkoval jim. „Přál bych vám, abyste oddělení, jemuž pomáháte, nikdy nepotřebovali," dodal.

Pomoc druhým není pro základní školu žádnou novinkou. Škola začala s humanitární pomocí velkým koncertem v roce 2004, kdy se slučovaly příbramské základní školy. „To byla velká událost a od té doby organizujeme takovéto humanitární aktivity. Musím říct, že rodiče začínají mít obrovský zájem a právě proto jsme si mohli dovolit jarmark uspořádat v sobotu," ocenila zájem rodičů zástupkyně ředitele školy v Jiráskových sadech Dagmar Moravcová.

Šek od žáků převzal primář dětského oddělení Pavel Marček. „Vůbec nejde o sumu, ale o to, že nad nemocnými přemýšlejí zdraví lidé," ocenil aktivitu žáků Marček. Slíbil, že za peníze nemocnice pořídí na oddělení nějaké smysluplné vybavení.

Anketa: Proč pomáháte?

Marek Červenka.

Marek Červenka, 13 let

"Každej byl jednou dítě a ví, co to je být nemocnej a může se to přihodit opravdu všem. Jsem rád, že možnost takhle pomáhat existuje."

Tereza Vágaiová.

Tereza Vágaiová, 13 let

"Myslím, že tahle akce na pomoc nemocným dětem je dobrá. Líbí se mi, že se na jarmarku učitelé podílejí ve svém volném čase."

Laura Babjaková.

Laura Babjaková, 13 let

"Mně se líbí, že můžeme někomu pomoct tím, že něco vyrobíme a pak to prodáváme na jarmarku. Zapojuje se do něho spousta lidí od nás ze školy a přijde mi to od nich milé."

Jan Šíma.

Jan Šíma, 12 let

"Já už k tomu skoro nemám co dodat. Od učitelů a rodičů je hezký, že se snažej pomoc dětem, který jsou v nemocnici a zapojují do toho v podstatě celou školu."