V pořadí už třicátá první obnovená Prokopská pouť se letos musela obejít bez pouťových atrakcí a stánkového prodeje, což kritizovala část veřejnosti na sociálních sítích. Nicméně pořadatelé chtěli zajistit naprostou bezpečnost návštěvníků a proto se rozhodli k tomuto nepopulárnímu kroku.

Další změnou, související z omezením, bylo výrazné zkrácení hornické parády. Tedy průvodu přes město. Původně se chodilo z náměstí T.G.M. v centru Příbrami na Březové Hory. Letos se vycházelo od dolu Marie na Březových Horách jen k Prokopskému kostelu, kde se konala polní mše.

V Petrovicích u Sedlčan si dali už potřetí dostaveníčko milovníci historických vozidel.
Petrovice zaplnily desítky historických aut a motorek

O další program se postaralo odpoledne v areálu Ševčinského dolu Hornické muzeum Příbram. „Ve spolupráci s divadelním souborem Tomáše Bílka a skupinou historického šermu Adorea jsme připravili humornou scénku k letošnímu 145. výročí dosažení světového rekordu 1000 metrů svislé hloubky na dole Vojtěch, kde jsme si tak trochu pohráli s historickými skutečnostmi,“ říká ředitel muzea Josef Velfl. Ve scénce se tak objevilo hned několik historických osob, které skutečně v 19. století v březohorských dolech pracovaly, ale třeba také mladý básník Jan Neruda a francouzský paleontolog Joachim Barrande.

Po skončení divadelního programu si veřejnost mohla prohlédnout celou expozici Ševčinského dolu, z jeho těžní věže se rozhlédnout po okolí, případně v místních hospodách posedět až do večera při dobré muzice a pivu.

Nehoda dvou osobních vozidel uzavřela dálnici D4 ve směru na Příbram u Jíloviště u Prahy.
Auto na D4 najelo na svodidla, vylétlo ze silnice a rozmačkalo vůz na parkovišti