Prvním promítnutým snímkem ve 3D bude rodinný film Fantastická zvířata a kde je najít, který diváci zhlédnou v neděli od půl šesté večer. Na své si v ten samý den přijdou i milovníci pohádek. Provoz nového kina totiž zahájí pohádka Anděl Páně 2, a to hned ve dvou termínech.

Opravu kina od začátku provázely komplikace, kvůli kterým se dokončení rekonstrukce posunulo o více než rok.

„V hledišti kina bylo nezbytné provést geofyzikální a geologický průzkum. Na základě těchto průzkumů bylo rozhodnuto o provedení sanace podloží pod podlahou hlediště. S ohledem na zjištění dutin pod podlahou bylo nutné zároveň provést injektáž podkladu pod podlahu s výplní dutiny popílkocementovou směsí," sdělila už dříve Příbramskému deníku mluvčí města Pavlína Svobodová.

K pohodlnějšímu sledování filmů přispějí i nové sedačky, přičemž deset míst bude v podobě dvousedadel. Celkově se ale počet míst snížil. Není jich 401, ale 259. Ačkoliv v sále přibylo i šest míst pro vozíčkáře, stále chybí bezbariérový přístup do budovy. Radní jej proto plánují vyhotovit v následujících letech.

Otevření kina ale nebude probíhat úplně bez omezení. „Vzhledem k tomu, že v kině došlo k havárii potrubí, bude část foyer oddělena dřevotřískovou stěnou," upozornila mluvčí divadla Anna Čiperová.

Od původního záměru se cena za obnovu zvedla více než dvojnásobně. Odhad nákladů na technické úpravy hlediště byl zpočátku půl milionu korun, později z projektové dokumentace vyplynula cena 1,8 milionu korun. Dalších 200 tisíc měla stát výměna plátna.

Nyní už cena za opravy vzrostla na více než pět milionů korun.

Promítání by mělo přilákat více diváků. Podle ředitele divadla by se návštěvnost kina mohla navýšit o zhruba třicet procent.