„Spolu s policií jsme zápas vyhodnotili jako jeden z nejrizikovějších pro náš klub a chystáme také bezpečností opatření," řekl Petr Větrovský a upřesnil, že na stadion nebudou vpuštěni fanoušci pod vlivem alkoholu, pyrotechnika bude na místě zabavena. Vpuštěny nebudou ani příruční tašky, ledvinky, kabelky, batohy apod.

„Na veřejný pořádek a také na provoz na silnicích bude dohlížet 200 policistů včetně těch doprovázejících fanoušky ve vlacích. Bezpečnostní opatření potrvá od dopoledne do večera. Spolupracujeme jak s pořadateli zápasu, tak i se zástupci fanoušků," uvedla k rizikovému zápasu policejní mluvčí Monika Schindlová.

První vlak s fanoušky dorazí na vlakové nádraží v 11.45 a další v 13.45. Zpět by fanoušky měly odvézt vlaky v 18 a ve 20 hodin. Rizikovým může být i fakt, že fanoušci budou mít v Příbrami hodně času od příjezdu do utkání a policii se po skupinkách rozeběhnou po městě.

Příznivci Baníku se na svých stránkách svolávají do Příbrami jako na důležitý zápas a jak píší, chtějí ho pojmout v mafiánském duchu a vyzývají všechny, aby se vybavili slunečními brýlemi.

Obavy ze zápasu jsou na místě. Vždyť v květnu 2010 fanoušci v Příbrami dokonce zdemolovali tribunu. Několik se jich zabarikádovalo v sektoru a házeli na těžkooděnce sedačky. Policisté dokonce museli použít výbušky a někteří útočníci skončili na policejní stanici.

13.30 - Podle policejní mluvčí Moniky Schindlové přijelo prvním vlakem před polednem asi 150 příznivců Baníku Ostrava. "V druhém vlaku je pár lidí. Fanoušci, kteří přijeli vlakem se rozprchli po městě a po restauracích," dodala mluvčí s tím, že policie nemusela zatím nic řešit.

14.00 - Příbramí jezdí sem a tam policejní vozy a monitorují pohyb fanoušků po městě. V záloze jsou těžkooděnci, připraveni v případě nutnosti zasáhnout.