Prozatím bylo možné půjčit si kolo pouze 
v týdnu, ale od neděle funguje půjčovna kol i o víkendu. Slavnostní zahájení se uskuteční zítra od 10 hodin včetně krátké projížďky městem, přestože počasí by si cyklisté jistě představovali o něco příjemnější. Půjčovna městských kol v Dobříši před Infocentrem.

Vzhledem ke zmíněnému množství kol si zájemci o společnou projížďku mohou přivézt kola vlastní. Půjčovna městských kol v Dobříši umožní nejen místním, ale především turistům, dopravit se ekologickým způsobem do zajímavých míst v okolí města, kde je celkem instalováno 15 infostojanů s cykloturistickou mapou. O její získání by neměla být nouze, vyšla v třítisícovém nákladu.


S nápadem půjčování bicyklů pro nalákání turistů proto loni přišli pracovníci dobříšského informačního střediska. Službou nepohrdnou zřejmě především turisté, kterým nepostačí návštěva zámku či městského muzea, a budou se chtít bez použití auta vydat do zajímavých míst na Dobříšsku. Mezi takové se řadí například Památník Karla Čapka, muzea v Chotilsku, Drtinova rozhledna na vrchu Besedná, areál Skalka 
v Mníšku pod Brdy, Muzeum zlata 
v Novém Kníně a v neposlední řadě Čechova stodola v Bukové u Příbramě.

K dispozici je celkem 10 městských kol, z toho 3 dámská, 3 pánská a 4 dětská kola typu MTB. Den 
s městským kolem vyjde dospělého na stovku, dítě na padesátikorunu. Rodiny a senioři mají slevu.