„Za posledních pět let jsme slyšeli celou řadu koncepcí a s příchodem nových jednatelů byly plány vždy jiné. Jednou se hovořilo o výstavbě nového pavilonu, později o výstavbě budovy na zelené louce, jindy o rekonstrukci staré spodní polikliniky," uvedl Hölzel. Právě využití budovy staré polikliniky, kde nyní sídlí rychlá záchranka, považují radní za nejstřízlivější a nejideálnější variantu.

„Rozsah a kvalita zdravotnických služeb jsou sešněrovány současnými prostorovými možnostmi. Kdyby chtěla nemocnice přijmout dalšího, byť ambulantního lékaře, nebo některé služby posílit, tak k tomu nejsou odpovídající prostory," uvedl Hölzel.

Po přestěhování záchranky, k němuž má letos po dlouhých odkladech dojít, by mohla budova sloužit jako oddělení následné péče nebo být využita pro jiný zdravotnický účel.

„Nemocnici není možné o polikliniku rozšířit propojením, protože jsou budovy výškově rozhozené, to znamená, že podlaží jsou v jiné úrovni," vysvětlil místostarosta. „Mediterru jako partnera potřebujeme, aby péče v Sedlčanech zůstala zachována," zdůraznil místostarosta. Marie Břeňová