„Na bezbariérový přístup je možné čerpat z rozpočtu ministerstva kultury a abychom to mohli udělat, tak je potřeba řada kroků," uvedl místostarosta Příbrami Václav Švenda k radou schválené žádosti o dotace na Úřad vlády ČR, což radnice realizovala do termínu, tedy do 12. května.

Jana Sibera.
Jana Sibera zve do Březnice na duchovní májový večer

„V případě, že úřad vlády záměr doporučí k financování, pak můžeme žádat o dotace z rozpočtu ministerstva kultury. Dotace může být maximálně sedmdesát procent," vysvětlil místostarosta k procesu, který případnou instalaci výtahu a úpravy s tím spojené oddálí nejdříve na příští rok.


Jak by úpravy v knihovně vypadaly v praxi? Počítá se, že současně s výtahem by se rozšířil výpůjční prostor v přízemí, což by hradilo město. „Co se týká samotné realizace, ta by se předpokládala v roce 2018. Žádost na ministerstvo bychom uskutečnili letos nejdéle do podzimu.

KÁCENÍ STROMŮ - ilustrační foto.
Kácení u Papeže: velmi razantní zásah

Knihovna Jana Drdy kromě jiného pořádá křty knih, besedy se zajímavými osobnostmi, vzdělávací akce, různá setkání. Lidé na invalidním vozíku nebo matky s kočárky se ale do vyšších pater nedostanou.