Co je koronavirus.Zdroj: DeníkUvnitř je několik lidí, vesměs všichni stojí ve frontě u výdeje bez receptu. „Respirátory nemáme vůbec, roušky doprodáváme posledních pár kusů,“ potvrdil Jan Žebrakovský. Dodavatelé mu podle jeho slov původně slíbili, že v březnu dodají další zásilky, ale nyní je ruší.

Obdobná situace je stejná ve všech příbramských lékárnách. Například v lékárně Dr. Max v brodské ulici lidé respirátory neseženou vůbec, ale důvodem je podle lékárnic, že tento druh zboží ani nevedou a roušky také houfně mizí a zbývá posledních pár kusů.

Online reportáž

Nicméně na to, že se prakticky jedná o stejnou situaci jako koncem ledna, tak také stejně jako v lednu na člověka s respirátorem či rouškou v příbramských ulicích nenarazíte. „Rouška vám ale nepomůže před nakažení, to jen respirátor. Rouška je spíš pro ty, kteří jsou infikovaní, aby infekci nešířili dál,“ připomněl lékárník Jan Žebrakovský.

Také ministr zdravotnictví Adam Vojtěch při své úterní návštěvě města uvedl, že není důvod k panice. „Myslím si, že v tuto chvíli není nutné panikařit nebo zakazovat nějaké hromadné akci, musím být obezřetní, být na to připraveni, ale zatím skutečně se například v Rakousku jedná o dva ojedinělé případy a nemáme informace, že by se ta infekce šířila v řádech stovek nebo tisíců případů,“ konstatoval Adam Vojtěch.

Koronavirus.Zdroj: Deník

Z pracovní návštěvy premiéra Andreje Babiše v Oblastní nemocnici v Příbrami.
Premiérova návštěva v příbramské nemocnici se nesla ve znamení koronaviru
Výjezdové centrum záchranné služby v Kostelci nad Černými lesy se v úterý 18. února otevřelo v nových prostorách.
Lepší zázemí záchranářů zlepší i spokojenost lidí