A s nedostatkem se potýká dokonce i samotná Oblastní nemocnice Příbram. Zatím je ale má a čeká i na dodávku dalších. „Měli jsem potíže s jejich s nedostatkem i pro naše zaměstnance. Nyní už k dostání v naší lékárně jsou a ve čtvrtek dorazí dalších dva tisíce kusů,“ řekl mluvčí nemocnice Martin Janota.

Lékárna i nemocnice prý jednají s dodavateli o dalších zásilkách. „Máme přislíbenou zásilku od jedné firmy, ale zatím nedorazila,“ dodal.

Čína bojuje s novým smrtícím virem vyvolávajícím pneumonii
Česko se připravuje na virus. Čína zkouší léky na AIDS, Bavorsko hlásí nákazu

Nemocniční personál také obdržel od krajských hygieniků manuál, jak v případě koronaviru postupovat. Je v něm mimo jiné i to, jaké typy roušek se mají používat. Ačkoliv teď ty nejobyčejnější z prodyšného textilu z obchodů mizí, nejsou pro obranu proti virům zrovna nejlepší volbou.

To ostatně potvrzuje i informace na webu krajské hygienické stanice. Obranu v podobě textilní roušky totiž viry jednoduše překonají. Projdou skrze ní. Navíc tyto roušky primárně chrání směrem ven, nikoliv dovnitř. Jsou tedy dobré, aby již nemocný člověk nešířil nemoc dál kapénkovou. Zdravého člověka před virem ale neochrání.

Ladislav Hlom se narodil 14. ledna 2020 v Příbrami. Vážil 2930 g. Doma v Příbrami ho přivítali maminka Zdeňka, tatínek Richard a tříletý bratr Sebastián.
FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili