Rožmitál přijel k derby do Sedlčan bez svých hříšníků Holana s Pazderníkem. Sedlčanské béčko orámovalo jinak vyrovnané utkání dvěma góly. První vstřelil v 6. minutě Repetný a pojišťující branku přidal v 80. minutě Strnad. Úleva po minulém debaklu.

Rožmitál naopak potřetí v řadě prohrál a potřetí to bylo stejným výsledkem 0:2. „V úvodu byli domácí lepším týmem. Vstřelili branku a další jim rozhodčí neuznali. My jsme postupem času hru vyrovnali a dokázali jsme si vytvořit šance. Ty jsme ale nedokázali proměnit, i proto, že nám chyběl náš nejlepší útočník Holan. V závěru soupeř z penalty pojistil vedení na konečných 2:0,“ popisoval hostující trenér Roman Petrovic.

Oproti minulému utkání však chválil rozhodčí. „Zvládl to skvěle a velkou měrou přispěl ke kvalitní úrovni utkání. Nyní budeme hrát proti týmům ze spodní části tabulky a budeme chtít uspět, protože si myslím, že nehrajeme vůbec špatně, jen musíme najít nového střelce,“ dodal Roman Petrovic.

Ilustrační foto
Novoknínští rytíři se nelekli a favorita z Podlesí trápili

V Dobříši bylo utkání s Loděnicí od začátku v režii domácích, šance Krůty, Karase, Junka nebo Manna se ale v prvním poločase neujaly. Za hosty zahrozil jedině Mráz střelou těsně nad branku.

Ve druhém poločase svoje možnosti neproměnili Šebek, Horáček ani Liška. Loděničtí bránili a z jejich strany zahrozil pouze Šolc. Utkání tak došlo po bezbrankové remíze do penaltového rozstřelu. V něm se za domácí dokázali prosadit Šebek, Puchmajer a Liška. Jediný Junek trefil břevno. Zazářil také brankář Weber, který zneškodnil dva pokusy, a když další střela hostujícího hráče skončila mimo branku, mohli domácí slavit zisk jednoho bodu navíc. „Byli jsme určitě lepším týmem a je jen škoda, že jsme nedokázali vstřelit branku v základní hrací době a získat body tři,“ konstatoval útočník Dobříše Lukáš Mann.

Druhé derby se odehrálo v Petrovicích, kam zavítaly Daleké Dušníky. Utkání nabídlo vyrovnaný průběh. Po bezbrankovém prvním poločase se ve druhém stal hrdinou hostující Roman Šimek, který pomohl svému týmu dvěma góly k vítězství 3:1. Vítězství hostů dovršil Houdek a za domácí snižoval v závěru z penalty Chlasták.

„Utkání to bylo vyrovnané. Bylo tvrdé z obou stran, ani jeden tým nechtěl prohrát jediný souboj, což odpovídalo tomu, že se jednalo o derby. Několikrát nás podržel brankář a byli jsme efektivnější v koncovce. To celý zápas rozhodlo,“ okomentoval duel hostující Václav Sklenář.

Ilustrační foto
Rozhodly Dortovy desítky