Každý si vylosoval dvě čísla, pro první a druhé kolo. Startovací výstřel zazněl v 7 hodin ráno a všech 43 závodníků se pustilo do boje. Chytalo se na dva poločasy, s hodinovou přestávkou na občerstvení a přesunem na startovací místa. Po celou dobu závodů bylo zajištěno občerstvení, na hrázi rybníka, i pro veřejnost, která přišla naše rybáře podpořit.

Po poledni bylo vyhodnocení a vyhlášení výsledků, v kategorii dospělých:
1. místo Miroslav Čipera
2. místo Jan Sadílek
3. místo Vladimír Kropáček
4. místo Milan Pojer ml.


Za účast byly vyhodnoceny i dvě ženy z řad závodníků, a největší chycený úlovek. Po vyhlášení výsledků následovala rybářská zábava do večerních hodin, při které doprovázel muzikou známý kapelník Miloš Kalíšek, ze Lnář.

49. ročník Hudebního festivalu A. Dvořáka Příbram je v plném proudu.
Houslový virtuos Pavel Šporcl zahájil festival Antonína Dvořáka Příbram

Následující nedělní ráno už patřilo rybářské mládeži. Děti, kterých se sešlo 48, si vylosovaly čísla a výstřel zazněl rovněž v 7 hodin. Pozvání na závody už tradičně přijaly děti z rybářského kroužku z Blatné. Chytalo se rovněž na dva poločasy s hodinovou přestávkou na občerstvení, kde na děti čekaly grilované klobásky s limčou a jako sladká tečka muffiny. Děti si samy mohly vše vyzkoušet a zeptat se na vše, co je zajímalo. Počasí přálo a ve spojení s dobře zarybněným revírem, převážně kaprem a pstruhem duhovým, pak byl výsledek velmi dobrý. Děti si zachytaly a užily vše naplno. Každý dětský závodník, kterému se dařilo, si odnesl jednu ulovenou mírovou rybu, jako dárek od naší organizace, což děti také potěšilo.

V poledne bylo vyhodnocení s vyhlášením dětských rybářských závodů:
1. místo Kateřina Vodičková
2. místo Tomáš Kropáček
3. místo Josef Zelenka
4. místo Karolína Šourková

Vyhodnocen byl také největší úlovek závodů, a to kapr o délce 50 centimetrů, kterého ulovil Václav Šmat. Ceny byly připraveny pro všechny závodníky, i pro ty, kterým se zrovna nedařilo. Velmi hodnotné ceny dětem předával, předseda naší místní organizace Milan Pojer a host Jana Vestfálová. Od rána se také konal rybářský dětský den s názvem Ve vodě nežijí jen vodníci. „Účast byla velice pěkná, sešlo se 157 dětí z celého Rožmitálska a okolí. Děti si užily skákací hrad, chytání rybiček na magnety a háčky, nahazování na terče, omalovánky s rybami a mohly si samy vyzkoušet střílení ze vzduchovky na terče a vylovit z kádě živé ryby. Pro děti byly připraveny i buřtíky, které si u stanu vodníků opékaly.

Pavel Bělobrádek.
Sobotka i Babiš ostrouhají? Bělobrádek: Vláda by mohla pokračovat bez nich