Na jaký druh uzené ryby si Příbramáci nejvíc potrpí?
Nejvíc frčí amur, kapr a sumec. Potom je hodně oblíbený tolstolobik a makrela.

Když takhle často cestujete, můžete porovnat lidi. Kde se cítíte nejlépe?
Pokud jde o atmosféru, tak nejlepší je to vždycky v menších městech. Lidé jsou tam vstřícnější. To se třeba o Praze říct nedá. I když se to nezdá, nechají si vrátit peníze do poslední korunky.

Také máte čas vnímat atmosféru, která se na trzích tohoto druhu očekává. Myslím třeba pohodu a klid.
Určitě. Záleží ale na tom, kam zrovna přijedu. Ve větších městech jsou lidé často trochu nepříjemní a nekomunikativní. Tady v Příbrami přijdou, podívají se a zeptají. Často si chtějí jen tak popovídat. Ptají se, jaké má ryba maso, jestli má kosti. O tom to přeci je. Pokud mají dát za něco peníze, chtějí vědět, co kupují.

Vy sám máte uzené ryby rád?
Samozřejmě, že ano. Nejlepší je pro mě tuňák, ten je jedničkou mezi rybami. Také mi chutná amur. Nepohrdnu ale třeba kuřecím masem nebo vepřovým.