„Rozhodli jsme se, že navážeme na to, co se nám již povedlo," řekl Příbramskému deníku o projektu Tomáš Bezouška, který loňský rok rozpoutal nejen mezi Příbramáky velkou vlnu solidarity kvůli pomoci nemocnému Kubíkovi. Nyní proto založil občanské sdružení Chci pomoci. „Chceme tak pomáhat konkrétním dětem, hlavně z příbramského regionu," dodal Bezouška.

A jakým způsobem bude nadace letos pomáhat? „Veškeré akce uspořádáme v Příbrami. První akcí bude v říjnu akustický koncert kapely No Name v divadle. Kapele se tento nápad velmi líbil a velice nám vyšla vstříc. Výtěžek z koncertu pak předáme vybranému dítěti ten samý večer," informoval zakladatel sdružení. Nyní sdružení shání partnery, kteří celou akci zastřeší.

„Dítě, kterému nadace pomůže, vyberou během roku naši patroni. Těmi jsou opět příbramští rodáci a velcí „sdrcaři" – fotbalista František Rajtoral a herec Martin Kraus," zmínil Tomáš Bezouška.

Do akce se ale mohou lidé zapojit již nyní. Třeba tím, že pošlou návrhy, kterým dětem by sdružení mohlo pomoci. „Návrhy rozhodně po akci nesmeteme ze stolu, ale vybereme z nich další," objasnil organizátor. Kubíka si ale loni vybral sám. Rodinu také navštěvoval, aby porozuměl situaci. Ve stejném duchu chce proto pokračovat i nadále.

Tento týden představilo občanské sdružení také své logo. „Podtitul Nedívej se na to kolika lidem, dívej se na to, jak můžeš pomoci přesně vystihuje myšlenku sdružení. Stejně tak je symbolický i znak – srdce ve tvaru rukou, které nabízejí pomoc," řekl o logu partner sdružení Václav Chmelař.
Nadace také myslí na průkaznost a transparentnost své činnosti.

„Veškeré informace o příspěvcích budou k nahlédnutí jak partnerům, tak i veřejnosti. Všichni si tak budou moci zkontrolovat, kolik peněz šlo dětem," doplnil Bezouška.

V nejbližších týdnech zprovozní sdružení také své webové stránky, na kterých lidé najdou veškeré informace. Zatím mohou lidé návrhy zasílat do příbramské restaurace Atollo, která akci podporuje.

O činnosti nadace bude Příbramský deník, který je také mediálním partnerem, své čtenáře průběžně informovat.