„Máme na prosincové zastupitelstvo pozvaného ředitele 1. SčV Ivana Eise, který nám okomentuje důvody, proč ke zvýšení ceny vody dojde, ale podle mých informací to bude nárůst v řádech korun,“ řekl sedlčanský starosta Miroslav Hölzel.

Navíc od května by se v ceně vody mělo projevit snížením DPH. V současné době se za vodu platí kolem 79 korun za kubík. Podle sedlčanského starosty má město vodovodní i kanalizační sít v dobrém stavu, mimo jiné i díky každoročním investicím do oprav a modernizace. „V brzké době ale město budou čekat vyšší investice do čistírny odpadních vod, protože její technologie pomalu dožívá,“ vysvětlil Hölzel.

Ze setkání u příležitosti 30. výročí sametové revoluce v Příbrami.
Sametová Příbram zaujala pamětníky i mládež

Naopak v nedaleké Příbrami v příštím roce se zvedne cena vody o 16 korun. Stoupne ze současných 76 korun na 92 korun za kubík. Důvodem mají být vyšší investice do vodohospodářského majetku města. Většina vodovodní sítě vykazuje stáří 50 až dokonce 80 let.

„Přibývá havárií, na něž město vynakládá mnoho milionů korun ročně. Od roku 2015 do konce letošního září to bylo přes 24 milionů a letos se zatím do oprav havárií vodovodů a kanalizací investovalo přes 9 milionů korun,“ popsal situaci příbramský starosta Jan Konvalinka.

V říjnu vyjížděly policejní hlídky na Příbramsku ke 142 dopravním nehodám.
Letos už policie na Příbramsku řešila téměř 1400 dopravních nehod
Nové autobusy příbramské městské hromadné dopravy.
Městskou hromadnou dopravu v Příbrami posílí nové autobusy