Místostarosta města Miroslav Hölzel nově informoval, že jednání zastupitelstva se odkládá na listopad. Vysvětlil: „Bez znalosti vítěze výběrového řízení a ceny, za kterou zakázku vysoutěžil, nemělo svolávání zastupitelstva v tomto termínu význam.“ Potvrdil, že do výběrového řízení se přihlásilo šest firem. „Všechny při prvním posouzení nabídek odborné předpoklady splnily. U některých uchazečů jsme si vyžádali ještě vysvětlení ke konkrétním položkám, kde nás v nabídce překvapily nízké ceny,“ vysvětlil.

Po oznámení výsledků následuje ještě patnáctidenní lhůta na případné odvolání uchazečů, kteří neuspěli. 


Přestože se podařilo Sedlčanům získat na akci z Integrovaného regionálního operačního programu významnou dotaci ve výši 90 procent, bez úvěru se město neobejde. Coby investor musí nejprve celou modernizaci autobusového terminálu uhradit, protože dotace je poskytnuta po dokončení a kolaudaci, po prověření a splnění všech podmínek. 

U nemocnice vzniká 122 nových parkovacích míst.
Nové parkoviště uleví centru města


„Vizualizace dopravního terminálu je hotová,“ podotkl místostarosta. Potvrdil, že na autobusovém nádraží zůstane zachováno 32 parkovacích míst pro automobily. Autobusy nebudou mít trvalá parkovací místa, ale zastřešené dvě výstupní zastávky a šest nástupních zastávek. V nové provozní budově získají cestující komfortnější zázemí. 


S tím souhlasí i sedlčanský starosta Burian: „Cestující se mohou těšit na perfektní odbavení a komfortnější cestování. V klimatizované hale budou například boxy na zavazadla, cyklisté uvítají úschovnu kol. O spojích budou cestující informovat elektronické velkoplošné tabule - podobné, jaké fungují na letišti. Samozřejmostí bude kvalitní sociální zázemí.“

Sídliště Křižáky v Příbrami.
Zastupitelé jednali o MHD, pozemcích, ale i o bezpečnosti na sídlišti


Přibližné investiční náklady se pohybují mezi 50 až 60 miliony korun. Může je stlačit dolů výběr dodavatelské firmy, která zakázku získá. Starosta Burian připomněl, že další úspory hledali před vypsáním výběrového řízení také jinde. „Upravili jsme obvodový plášť haly, kde měly být po celé výšce skleněné panely. A protože se tento druh skla nevyrábí v naší republice, ale v Německu, tak po dohodě s projektantem zvolíme domácí materiál,“ vysvětlil k několikamilionové úspoře. 

Vizualizace přestupního terminálu v Sedlčanech.Zdroj: MěÚ Sedlčany

Marie Břeňová