Pondělí 7. září
Popraskané zdi a vlhkost domů -  to jsou podle několika obyvatelů Mariánské ulice v Příbrami následky nedávné rozsáhlé a nákladné rekonstrukce. Obyvatelé Mariánské ulice trápí už řadu měsíců poškození domů, které podle nich vzniklo následkem opravy ulice. Místní trápilo i vlhnutí zdiva. Příčinu viděli v nesprávně provedených svodech. Hasiči dokonce prolili ulici barevnou vodou, aby zjistili, kudy se voda dostává pod vozovku. Do žádného domu ale prý neprosákla. „Z toho lze usuzovat, že voda, která se v domech usazuje, není z obrubníků, které jsou při kraji domů, ale stéká zřejmě shora," řekl Příbramskému deníku starosta Jindřich Vařeka.

Úterý 8. září
PIVOVAR ve Vysokém Chlumci patří k těm nejstarším v Čechách. Pivo se zde vyrábí od roku 1466.Pivovar ve Vysokém Chlumci patří k těm nejstarším v Čechách. Pivo se zde vyrábí od roku 1466. Pivovary Lobkowicz Group, kam se na Sedlčansku řadí i vysokochlumecký výrobce piva, již nemají ryze čeští vlastníci. Naopak majoritní podíl se výši 79,4 % kupuje společnost spoluvlastněná CEFC. Ta je největší soukromou společností v Šanghaji a patří k šesti největším žralokům v Číně. Působí především v oblasti financí, energetiky a průmyslu. Celková hodnota transakce do pivovarnictví činí 1,9 miliardy korun.

Středa 9. září
Svatá Hora v Příbrami. Archeologové objevili v areálu Svaté Hory pec ze sedmnáctého století. Nález obdobného typu potvrdil Příbramskému deníku správce poutního místa Jan Traxler.„Pec jsme našli v průběhu současné výstavby, když jsme odkryli mladší stavební konstrukce. Jedná se o univerzální pec, která pochází z doby stavby jezuitského proboštství z druhé poloviny sedmnáctého století. Fungovala zde poměrně dlouho. Při stavební úpravě ve dvacátém století byla ale zazděna ze všech stran, tudíž se na ni zapomnělo," upřesnil archeolog Radek Široký ze Západočeského institutu pro ochranu a dokumentaci památek.
Památka je prý velmi zachovalá a počítá se s tím, že bude zpřístupněna jako muzejní exponát vztahující se k dějinám Svaté Hory.

Čtvrtek 10. září
Stavba „archy“  příbramských architektů aspiruje na Ekologického Oskara.Příbramský architekt Aleš Brotánek se svým kolegou Janem Praislerem získali v architektonické soutěži další ocenění.
Na 7. ročníku mezinárodní soutěže E.ON Energy Globe Award ČR zvítězili v kategorii Firma, a to s projektem přestavby zchátralé budovy bývalého JZD v Nenačovicích u Berouna do podoby multifunkčního areálu v pasivním standardu. Rekonstrukce a přístavba původního kravína na sociálně výrobní budovu demonstruje šetrný postoj k životnímu prostředí. V přední části budovy, provedené na úrovni blízko pasivní stavby, jsou reprezentační prostory se společenským sálem a vzorkovou prodejnou a na ně navazuje rekonstruovaná část s administrativou, ubytováním, školou a jídelnou s kuchyní v kvalitě nízkoenergetické stavby.

Pátek 11. září
Ilustrační foto.Víc turistů, víc možností k vyžití. To je cílem plánů dobříšské radnice na příští jarní a letní sezonu. Zřídí půjčovnu kol, a dokonce i loděk.
Plánům nestojí nic v cestě, protože Dobříš uspěla se žádostí o dotaci.Mezi lákavé turistické cíle, kam se díky půjčovně kol mohou třeba rodiny s dětmi zajímavým způsobem vydat, se řadí Památník Karla Čapka, muzeum v Chotilsku, Drtinova rozhledna na vrchu Besedná, areál Skalka v Mníšku pod Brdy, Muzeum zlata v Novém Kníně a v neposlední řadě Čechova stodola v Bukové.