Radní chtějí prodat domy v Březnické ulici (celý článek zde)

Příbram Majetek okresního města bude zřejmě o několik bytů chudší. Příbramští radní chtějí prodat bytové domy v Březnické ulici.
Oprava chátrajících budov by podle vedení města byla nevýhodná. Podle analýzy vypracované pro pondělní jednání zastupitelů by rekonstrukce domů vyšla na téměř 16 milionů korun, přičemž návratnost investice by byla sedmdesát let.

Březnická ulice v Příbrami. Návrhem na prodej se ale zastupitelé nakonec nezabývali, protože starosta Jindřich Vařeka materiál stáhl z programu.
„Důvodem je nutnost doplnění tohoto materiálu o vyjádření komise pro realizaci majetku města," uvedl Vařeka. K návrhu připojila své vyjádření prý jen bytová komise.

Privatizace by se měla týkat budov na čtyřech číslech popisných. Za jejich prodej by tak do městské kasy přibylo bezmála pět milionů korun. To je podle radních minimální cena, která vychází ze znaleckého posudku.

Přes dva tisíce aut z depozitu dopravního úřadu si nezajezdí (celý článek zde)

Opakované výzvy příbramského dopravního úřadu před koncem roku k podání informací o dočasně vyřazených vozidlech nezabraly u víc než dvou tisíc majitelů. Pro některé škoda, pro jiné úleva od starostí.
„Lidi se asi potřebovali aut zbavit legálně, a to byla přesně ta situace. Přes dva tisíce aut z registru prostě zmizelo, jejich majitelé jsou ´čistí´a už nebudou muset nikdy nic k vozu dokládat, ani ho likvidovat," říká šéf příbramského dopravního úřadu Jan Novák, podle jehož slov se sice jednalo o šikovnou formu úlevy jak pro majitele, tak pro evidenční systém, ale i tady platilo ´něco za něco´.

Kdo si chtěl auto v depozitu ponechat, musel přijít nahlásit, co s dočasně vyřezaným autem zamýšlí dál," dodává Novák. Pokud takto vyřazený vůz stojí někde u silnice, může městská policie zajistit odvoz do šrotu, pokud se do dvou měsíců o auto nikdo nepřihlásí.

Plavkyně Lucie Leišová točí film Bába z ledu (celý článek zde)

Příbramská plavkyně Lucie Leišová si zahraje ve filmu Bohdana Slámy. Ten nyní natáčí celovečerní snímek, kterému dal název Bába z ledu.
V hlavních rolích se objeví slovenská herečka Zuzana Kronerová a Pavel Nový. A protože hlavní hrdinka se v něm věnuje otužování a plavání v ledové vodě, příběh zavede diváky mezi ty, kteří propadli této vášni a stylu života.

Lucie Leišová během natáčení filmu Bába z ledu.Pro řadu scén v ledové vodě filmaři využili komparsisty z řad profesionálních otužilců. Na stupních vítězů se tak objeví i příbramská plavkyně. „Bohdan Sláma potřeboval nějaké otužilce a lidi, kteří se plavání věnují, přizval i mě. Tak se ve filmu párkrát mihnu," sdělila Příbramskému deníku Lucie Leišová.

Film je příběhem skromné Hany, která žije sama ve zchátralém rodinném domě od chvíle, kdy její manžel před několika lety zemřel. Občas potřebuje pomocnou ruku, ale oba její synové jsou příliš zaneprázdněni a sobečtí, aby si toho všimli. Hana neočekávaně najde pomocnou ruku v muži jménem Bronia, vzchopí se a začne měnit svůj život.

Jedna z budov k demolici u Bytízu se už sama zhroutila (celý článek)

Brzy, zřejmě v úterý, už padnou zchátralé budovy u bytízské skládky.
Příbramští radní na svém nedávném jednání schválili uzavření smlouvy na demolici budov v majetku města u skládky Bytíz, ještě se k dořešení vrátí v pondělí, kdy chtějí dát této věci definitivní tečku. Sdělil to při středeční tiskové konferenci starosta Příbrami Jindřich Vařeka.
„Smlouva je připravena k podpisu a musí být odsouhlasena radou, pak už může dojít k podpisu," řekl starosta.
Podmínkou smlouvy je, že majitel skládky musí začít s bouráním do tří měsíců od podpisu. Podle Jindřicha Vařeky se začne bourat okamžitě.

Zastupitelé v pondělí rozdělili peníze (celý článek zde)

Příbramští zastupitelé rozdělili v pondělí miliony korun. Nejvíce peněz půjde letos do sportu. Město sportovcům rozdělilo 9,5 milionu.Rada města navrhovala pro 1. FK Příbram příspěvek 4,4 milionu korun. V pondělí zastupitelé odsouhlasili navýšení pro 1. FK Příbram o 550 tisíc z rezervy.