Na Hvězdičce přibude třicet parkovacích míst (celý článek zde)
Na Hvězdičce přibude třicet parkovacích míst.Zdroj: Deník/Kateřina ChourováJeště letos by měly přibýt další parkovací místa u příbramské Hvězdičky. Radní před několika dny vypsali výzvu k podání nabídky na zhotovitele stavby. Parkoviště vytvořené z žulových kostek bude sloužit pro odstavení vozidel návštěvníků smuteční obřadní síně. Celkem by mělo vzniknout třicet parkovacích míst, z toho tři stání pro vozíčkáře. Podle odhadu projektanta vyjde stavba na téměř dva miliony korun.

Za lanové centrum město vrátilo část dotace (celý článek zde)
V Příbrami vznikla lanová dráha, radní řeší bezpečnost.Zdroj: Deník/Kateřina ChourováPro děti jedno z nejlákavějších dětských hřišť téměř po roce od otevření není v provozu se vším všudy. Spousta prolézaček je oblepena cedulkami varujícími před vstupem. Rodičům s dětmi nezbývá nic jiného, než je respektovat. Město tvrdí, že prvky lanového centra za Q klubem nejsou bezpečné, konkrétně lanová dráha. Opírá se o závěry odborných posudků, které vypracovala fakulta ČVUT Praha. Proto, že hřiště hrazené z dotací není řádně využívané, muselo město část dotace vrátit.

Ovce a kozy na Vystrkově hlídají trilobity (celý článek zde)
Ovce na pastvě. Ilustrační snímek.Zdroj: DENÍK/ Regina HellováVrch Vystrkov u Jinců je naleziště prvohorních fosilií a také jedno z mála míst, kde rostou pro Brdy netypické teplomilné rostliny, jako jsou rozchodníky, růže galská či vikev hrachovitá. Zarůstá ale trnkou, šípky a také třtinou křovištní. Aby se zdejší cenné bezlesí udrželo, pomůže je udržovat stádo ovcí a koz. „Od pastvy na Vystrkově si slibujeme nejen údržbu bezlesí, ale také ochranu zdejších trilobitů a dalších zkamenělin," vysvětluje Bohumil Fišer z Agentury ochrany přírody a krajiny, vedoucí Správy CHKO Brdy.

Malíř pokojů: K vymalování je lepší zimní období (celý článek zde)
Malíř pokojů Miloslav Pistulka z Příbrami.Zdroj: Markéta JankovskáLetní období jako by vyzývalo k vymalování domácnosti. Pozvat si odborníky nebo si poradit sami? Záleží na penězích. Vzhledem k tomu, že spousta domácností přebytkem peněz neoplývá, zapojí se do akce, kdo má ruce. Stačí odhadnout množství malby, případně dokoupit barvy na přimíchání, oprášit váleček nebo štětku čekající roky ve sklepě a raději si připravit škrabku, kdyby mělo dojít na nevyhnutelné očištění stěn od staré malby.

Svatby: „ano" si lidé řeknou na zámcích, ale i u rybníku (celý článek zde)
Svatba na dobříšském zámku. Zdroj: archiv zámku Prostory jako z pohádek a romantické prostředí – toto je představa, kterou si pro svatební den vysní řada nevěst a ženichů. Na Příbramsku se budoucím novomanželům nabízí hned několik zámeckých prostor. K nejoblíbenějším patří ty v Dobříši, kde lze uzavřít také církevní obřad. Termíny svatebních obřadů je ovšem nutné rezervovat na matrice města Dobříš, a to v průběhu měsíce listopadu na další kalendářní rok.