Parkování v Příbrami je stále problém (celý článek zde)

Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK/Martin DivíšekParkovacích míst není nikdy dostatek. Své o tom ví řada řidičů, kteří se vydají do okresního města. Nalézt volné místo v centru i na sídlištích je častokrát nervy drásající zážitek. Šance na další místa je v Čechovské ulici. Výstavba parkoviště za zhruba pět milionů je ale ovlivněná dotací. „Je pravděpodobné, že se podaří získat až devadesátiprocentní dotaci. S tím je spojena povinnost přebudování síťových přeložek," řekl radní Václav Dvořák. Jediné parkoviště plánované bez dotace je podle něj to u nemocnice. To chtějí radní vystavit v příštím roce. 

Lanový park: radní sbírají důkazy pro soudní spor (celý článek zde)

V Příbrami vznikla lanová dráha, radní řeší bezpečnost.Zdroj: Deník/Kateřina ChourováDěti v Příbrami si lanovou dráhu nedaleko Rynečku zřejmě nikdy nevyzkouší. „Je to věc právně ošemetná. Hrozí soudní spor. Město má k dispozici právní posudek, který říká, že kdyby se v lanové dráze, co postavil MTStav, stal nějaký úraz, je za to právně odpovědné město. To je hlavní důvod, který vedl radu k názoru, že bude lepší lanové centrum zbourat," sdělil Příbramskému deníku radní Václav Dvořák. Vedení města si proto chce zajistit důkazní prostředky pro pravděpodobný budoucí spor.

Práci Martina Křivánka ocenili čeští architekti (celý článek zde)

Návrh Kulturně-společenského centra s radnicí v Kohoutovicích od Martina Křivánka. Zdroj: archiv Martina KřivánkaNejlepší diplomovou prací roku v oblasti architektury je návrh příbramského rodáka Martina Křivánka (na snímku vpravo). Porotu zaujal jeho návrh Kulturně-společenského centra s radnicí v Kohoutovicích (na fotografiích nahoře). Poutavým prvkem je netradiční tvar jedné ze střech. „V rámci rekonstrukce radnice, jsem zde navrhl místo, které v budoucnu může fungovat jako primární bod v daném území, tedy jako náměstí. Tento tvar střechy jsem navrhl pro maximální využití prostoru, kdy střecha může sloužit jako hlediště, dětské hřiště a zároveň urbanisticky celý prostor uzavírá," řekl ke své práci Martin Křivánek. Ačkoliv se jedná o diplomovou práci, není vyloučené, že se projekt nakonec dočká realizace. 

Průvod čertů přiláká tisíce lidí, názory na akci se různí (celý článek zde)

Krampus show, ilustrační foto.Zdroj: Deník/archivMonstrózní a neobvyklá čertovská šou, průvod Krampusů, se sice koná až za měsíc, ale už nyní se o ní živě diskutuje. Někteří lidé se těší na vzrušení, jiní akci považují za nevhodnou v předvánoční době. Představení podle radnice přiláká do Příbrami tisíce lidí, v pohotovosti zřejmě bude i policie. V redakční poště se na akci, kam není radno vodit malé děti a psychicky slabé jedince, objevují pobouřené reakce. 

S bezdomovci se potýká v regionu jedině Příbram (celý článek zde)

Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK/Drahomír StulírZima už zalézá za nehty a lidem bez domova nejvíc. Nastává jim krušné období. V menších městech a obcích na Příbramsku se nevyskytují v takovém množství, jako přímo v Příbrami. Zatímco menší města žádné oficiální přístřeší neposkytují, Příbram počítá s výstavbou noclehárny. Bohužel, lidé bez domova ale tuto zimu ještě přístřeší ve slibovaném nízkoprahovém centru nenajdou. Podle vedení města bude noclehárna zprovozněna zřejmě až v březnu.