Stomatolog Roman Šmucler: Máme rekordní počet zubařů (rozhovor zde)
Roman Šmucler. Zdroj: archiv Romana ŠmucleraCelorepublikovým problémem je nedostatek zubařů v regionech, Příbramsko nevyjímaje. Ačkoliv řada obcí nabízí i začínajícím lékařům vybavené ordinace i byty, ne vždy se to jeví jako dostatečně lákavá nabídka. Jakým způsobem chce situaci řešit nedávno zvolený prezident České stomatologické komory Roman Šmucler?

Na úpravě Nováku město svépomocí ušetří (článek zde)
Areál přírodního koupaliště Nový rybník. V červnu na tomto místě proběhly také velké oslavy 800. výročí města.Zdroj: archiv městaMěsto Příbram chce do rekreačního areálu investovat přes dvacet milionů korun. S odbahněním rybníku a zpevněním hráze pomáhají vězni z Bytízu. Na Nováku jako u moře. Zvlášť v současných mrazech lákavá představa, jak by měl příbramský sportovní areál vypadat v blízké budoucnosti. Město chce do něho totiž investovat přes dvacet milionů korun, a to už musí být někde vidět.

Výtah do příbramského divadla bude, ale co nejlevnější (článek zde)
Příbramské divadlo. Zdroj: Deník/Kateřina Chourová
Do instalace výtahu do příbramského divadla se původně počítalo s investicí pět milionů korun, změna projektu by ale podle radních nakonec mohla náklady snížit na polovinu. Příbramské divadlo by mělo být do dvou let bezbariérové. Rýsuje se tak splnění příslibu starosty města Jindřicha Vařeky, který dal tělesně postiženým obyvatelům při jejich říjnové demonstraci za dostupnost divadelních představení.

Příbramské betlémy patří ke kulturním památkám (článek zde)
V Příbrami si opět prohlédnete betlémy.Zdroj: Kateřina ChourováTři desítky hornických betlémů s několika tisíci figurek si ode dneška prohlédnou návštěvníci příbramské galerie. Na výstavě si lidé připomenou také příběhy, které se pojí s betlémy a historií města, jenž si letos připomíná 800. výročí první písemné zmínky. „Máme ve sbírce i betlémy, které ministerstvo kultury prohlásilo za kulturní památku," uvedl ředitel hornického muzea Josef Velfl.

První film ve 3D kvalitě zhlédnou diváci příbramského kina už v neděli (článek zde)
Ilustrační fotoZdroj: DeníkPříbramáci se po letech konečně dočkali nového kina. Snímky si nyní vychutnají nejen v trojrozměrném obrazu, ale i v pohodlnějších sedačkách. Prvním promítnutým snímkem ve 3D bude rodinný film Fantastická zvířata a kde je najít, který diváci zhlédnou v neděli od půl šesté večer. Na své si v ten samý den přijdou i milovníci pohádek. Provoz nového kina totiž zahájí pohádka Anděl Páně 2, a to hned ve dvou termínech.

Konec objížděk: silnice v Březnici bude od úterý opět průjezdná (článek zde)
Na opravu „devatenáctky“, čekali místní obyvatelé několik let. Zdroj: Deník/Kateřina ChourováPo měsících útrap kvůli uzavírkám si řidiči projíždějící Březnicí konečně oddychnou. Oprava poslední části důležité dopravní tepny se blíží ke konci. Křižovatka u kostela tak bude od úterý opět průjezdná.